You are currently viewing A fost semnat contractul de realizare a portalului online G.I.S. din proiectul ”MaraStrategy”

A fost semnat contractul de realizare a portalului online G.I.S. din proiectul ”MaraStrategy”

Miercuri, 27 mai 2020, a fost semnat contractul de realizare a portalului servicii online și sistem gestiune GIS, furnizare echipamente IT – server, UPS, licențe operare server și furnizare licențe GIS, din cadrul proiectului ”MaraStrategy”, proiect derulat de Biroul Relații Internaționale din cadrul Consiliului Județean Maramureș. Valoarea contractului este de 1.640.000 de lei fără TVA, iar oferta desemnată câștigătoare în urma procedurii de licitație aparține firmei FIDA Solutions.

Semnarea contractului a avut loc în Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, fiind prezenți membrii echipei și administratorul firmei, Iulian Furnea. Firma câștigătoare a mai implementat contracte similare cu ApaNova București, Consiliul Județean Brăila și municipiul Cluj Napoca.

“Este unul dintre cele mai mari contracte din cadrul proiectului Mara Strategy și cu un impact major în dezvoltarea comunității, a cetățeanului și a activităților viitoare ale Consiliului Județean Maramureș. Sunt încântat de faptul că aplicația informatică va fi dezvoltată de o firmă din județ, ceea ce reflectă efortul făcut de companiile locale de a se ridica la standarde înalte de profesionalism”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Aplicația portal de servicii online și sistem gestiune G.I.S. va conține un modul de Planificare Strategică și Amenajarea Teritoriului. Prin intermediul acestuia se va asigura implementarea unei soluții geospațiale pentru îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor furnizate de către administrația publică la nivelul Consiliului Județean Maramureș.

În acest fel se va reduce durata de livrare a serviciilor publice în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, respectiv autorizarea construcțiilor și avizarea documentațiilor de urbanism, dar și elaborarea politicii de investiții și a strategiilor de dezvoltare pe teritoriul județului. Se va crea o bază de date unitară la nivelul întregului județ, care va include un set de date de fundal, pe o structură bazată pe layere, ca suport pentru componentele implementate. Aceasta va integra datele disponibile în format geospațial din momentul implementării aplicației.

În plus, se vor prelua și integra în aplicație datele referitoare la U.A.T.-urile din județul Maramureș, fără a se limita la hotarele administrativ-teritoriale (limită județ, limită UAT, limite intravilan/extravilan, limite cadastrale s.a.m.d.). Partea inovativă a proiectului o reprezintă abordarea integrată a implementării G.I.S., corelată cu elaborarea strategiilor de dezvoltare, prin intermediul unui sistem informatic suport, dedicat, la cheie, adaptat instituției.

poza6
poza7
poza8
poza9
poza10
previous arrow
next arrow