You are currently viewing S-a semnat „Mara Strategy”, un proiect esențial pentru viitorul planificării strategice a activității Consiliului Județului Maramureș

S-a semnat „Mara Strategy”, un proiect esențial pentru viitorul planificării strategice a activității Consiliului Județului Maramureș

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea a semnat astăzi în prezența echipei de proiect contractul de finanțare pentru proiectul „MaraStrategy” în valoare totală de 3.967.941,55 lei, depus pe Axa prioritară Administrație Publică. Din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este semnat de vice-prim ministrul, Vasile-Daniel Suciu.

“Mara Strategy este unul dintre proiectele importante ce va avea un impact pozitiv în activitatea viitoare a Consiliului Județean Maramureș, dar și direct asupra fiecărui cetățean prin facilitarea și simplificarea accesului la documentele și formularele de care are nevoie pentru interacțiunea cu administrația publică județeană. Vom avea o interfață online prin care maramureșeanul, agenții economici sau instituțiile coordonate sau subordonate vor avea la îndemână toate documentele necesare în relația cu Consiliul Județean Maramureș,” a subliniat în cadrul întâlnirii de semnare președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea.

„Mara Strategy” are printre obiective realizarea unor sisteme informatice menite să gestioneze arhivele proprii, digitalizarea proceselor și a fluxurilor de documente, inclusiv retro-arhivarea din arhiva tradițională existentă și a unui portal menit să asigure interfața online pentru cetățeni prin furnizarea de informații și asistență, formulare, primire solicitări, emitere documente, inclusiv sistem informatic de gestiune a informațiilor geospațiale (GIS).

Tot în cadrul acestui proiect un număr de 48 de funcționari publici se vor instrui din fonduri europene pe teme legate de planificarea strategică, instruire în domeniul GIS 2 module, gândire strategică și dezvoltare instituțională, dezvoltare durabilă locală în context global, specialist planificare teritorială, urbanism și amenajarea teritoriului, urbanism și autorizarea lucrărilor de construcții, proiectare și implementarea politicilor publice, noul concept de planificare teritoriala: Smart City, dezvoltare durabila în context european.

Partea inovativă în proiect o reprezintă abordarea integrată a implementării G.I.S. corelat cu elaborarea strategiilor de dezvoltare, prin intermediul unui sistem informatic suport, dedicat, la cheie, adaptat instituției.

mara-strategy-dezvoltarea-judetului
mara-strategy-obiective
mara-strategy-dezvoltarea-judetului
previous arrow
next arrow