You are currently viewing Echipa proiectului Mara Strategy a învățat din bunele practici ale Diputacio de Barcelona

Echipa proiectului Mara Strategy a învățat din bunele practici ale Diputacio de Barcelona

Echipa de implementare a proiectului Mara Strategy, compusă din Dan Cocoșilă – manager proiect, Claudia Breban – expert implementare proiecte, Gheorghe Paul Szaniszlo – expert comunicare și relații internaționale, Răzvan Roman – responsabil achiziții, Talida Roman – expert planificare teritorială, Ramona Cosma – expert turism, Lenuța Dale – asistent manager, Alină Farcaș – responsabil financiar, Loana Rață – expert tehnic planificare, a efectuat săptămâna trecută o vizită de studiu la mai multe instituții din Barcelona (Spania), pentru a veni în contact cu experiența și competențele unor instituții similare europene.

Dacă în prima zi echipa a vizitat municipalitatea Vic unde a venit în contact cu exemplele de bună practică pe proiecte locale, în următoarele zile vizita de studiu a continuat la instituția regională, Diputacio de Barcelona și entitatea metropolitană A.M.B. (Zona Metropolitană Barcelona). În cadrul prezentărilor realizate de specialiștii instituției Diputacio de Barcelona,  Gregori Mora – șeful departamentului Noi Tehnologii și Eloi Juvilla Ballester – șeful secției suport  teritorial și proiecte strategice, delegații au putut descoperi exemplele de bună practică în domeniul planificării strategice și planificării teritoriale prin proiecte Smart Region.

Totodată, în domeniul turismului delegații au venit în contact cu informațiile de ultimă oră privind strategia de dezvoltare sustenabilă a turismului în orașul Barcelona, precum și modalitățile de implicare a companiilor  și asociațiilor din domeniul turismului și hotelier în planurile de acțiune în turism. În domeniul planificării urbane, specialiștii spanioli Carles Peidró, responsabil în cadrul Unității de Planificare și Evaluare împreună cu Natàlia Moreno, funcționar pe proiecte europene, au prezentat programul EDUSI.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au vizitat și entitatea A.M.B. (Zona Metropolitană Barcelona), un consorțiu de municipalități cu responsabilități în domeniul transportului, deșeurilor, mobilității urbane, parcuri și zone verzi, alimentare cu apă, locuințe sociale. Directorul Departamentului de Relații Internaționale, Xavier Tiana, din partea A.M.B., a prezentat și dezbătut pe larg cu echipa de implementare a proiectului Mara Strategy activitatea instituției vizitate, competențele, proiectele implementate, dar și cele viitoare.

poza11
poza12
poza13
poza14
poza15
poza19
poza21
poza16
poza18
poza20
previous arrow
next arrow